Taianomaiset olennot - tulokset

Satutapahtumassa 2016 järjestetyn fakemonin suunnittelukisan tulokset! Ne on listattu alle siinä järjestyksessä, jossa ne on lähetetty kouluttajakirjaan. Sijoitus on nähtävissä kunkin fakemonin arvioinnin alla.

Huomioi, että arviointi perustuu pääasiassa suunnittelun pakollisiin osiin, eli pokémonin perustietoihin (nimi, laji, tyyppi, kuvaus), designiin ja ominaispiirteeseen, vaikka ylläpitäjän arviossa olisikin kommentoitu muita annettuja tietoja. Sijoitusten päättäminen pohjautuu kuitenkin ennen kaikkea ylläpitäjän oman mielipiteeseen mieluisasta ja hyvästä pokémonista, mikä saattaa luonnollisesti poiketa omasta näkemyksestä.

Yleisöäänestyksen ohjeet nähtävissä tämän sivun loppupäässä!

Arviot

Shizue: Bunice

Nimi: Bunice
Laji: jänispokémon
Tyyppi:
Kuvaus: Bunice, jänispokémon. Bunice viihtyy lumisissa metsissä. Se on tiettävästi ainoa pokémon, joka osaa iskun Icy Kick.
Ominaispiirre: signatuuri-isku nimeltä Icy Kick (kohdetta potkaistaan jäisellä jalalla, saattaa aiheuttaa paleltuman).

Lisätiedot

Erikoiskyky: Run Away
Iskut: Tackle (1), Defence Curl (5), Powder Snow (10), Icy Wind (13), Fury Swipes (14), Headbutt (15), Quick Attack (16), Swift (21), Ice Fang (24), Icy Kick* (26), Agility (30), Mirror Coat (33), Charm (36) Bounce (40), Blizzard (45), Hail (50)
Pyydystysalue: route 109

YP:n kommentti:

Bunice on erittäin suloinen pokémon, joka kelpaisi varmasti monelle pokémonfanille jo ulkoisen olemuksensa perusteella! Harmillista vain, että sen pokedex-entry on jäänyt kovin köyhäksi informaation osalta. Jos itse lähtisin kehittämään pokémonia tästä eteenpäin, tekisin siitä eräänlaisen taitoluistelijan, jäätanssijapokémonin! Annettujen tietojen perusteella minulle tulee nimittäin mielikuva pokémonista, joka kykenee jäisillä jaloillaan jäädyttämään vedenpinnan. Bunicella olisi tapana käydä tanssimassa järvien ja lampien päällä jättäen jälkeensä kauniita jääkuvioita. Kykynsä ansiosta se pääsisi myös helposti pakenemaan vihollisia loikkimalla vetten yli (Run Away - taisteluista pakeneminen onnistuu aina). Pokémonin luppakorvat vaan liehuvat kauniisti sen tanssiessa ja juostessa, viuh~! Lupaava pokémon koordinaattoreille, hehe. Synnyttämiensä mielleyhtymien ansiosta Bunicen signatuuri-isku on siis erittäin kiva. Myös moveset sopii pokémonille hyvin!

Pokémon:
Design: ½
Ominaispiirre:
Keskiarvo ½ ===> jaettu 3. sija

Niva: Griphor

Nimi: Griphor
Laji: vartijapokémon
Tyyppi:
Kuvaus: Griphor, vartijapokémon ja Griffinyn kehittynyt muoto. Griphorilla on tapana haalia aarteita pesäänsä, jota se puolustaa kiivaasti. Kykenee erottamaan tarkalla näköaistillaan saaliinsa liikkeet jopa puolen mailin päästä.
Ominaispiirre: Signatuuri-isku Talon Swoop (Power: 70, Type: Normal, Käyttäjä syöksyy taivaalta kohdetta päin ja iskee petolinnun kynsillä. Tämä isku on aina ensimmäinen.)

Lisätiedot

Erikoiskyky: Keen Eye
Iskut: Scratch (lvl 1), Sand Attack (lvl 5), Gust (lvl 9), Metal Claw (lvl 13), Fury Attack (lvl 18), Hone Claws (lvl 23), Steel Wing (lvl 28), Defog (lvl 31), Tailwind (lvl 36), Air Slash (lvl 40), Metal Sound (lvl 43), Sky Drop (lvl 49), Talon Swoop (lvl 55), Metal Burst (lvl 61), Hurricane (lvl 67)
Vahvuudet: HP 79, Attack 90, Defense 102, Sp. Atk 71, Sp. Def 70, Speed 83, Total: 496
Paino: 85 kg
Korkeus: 1,4m (säkä)
Elinympäristö: Mountain & Rough Terrain
Aiempi muoto: Griffiny (Type: normal/steel, kehittyy levelillä 28)

YP:n kommentti:

Griphor on vaikuttava ilmestys ja uskoisin, että moni pitäisi erittäin paljon tällaisesta pokémonista! Vaikka aarnikotkan alkuperä onkin paljon vanhempaa perua, yhdistän otuksen itse mieluummin keskiaikaan (kiitos HOMM3). Tämän takia teräksellä vahvistettu, ritarillinen ulkonäkö ja tyypitys sopii tälle pokémonille kuin nokka linnun päähän! Teräksiset kynnet ja siivet tuovat aarnikotkalle tosi yksinkertaisella tavalla kaipaamaani pokémonmaisuutta. Lisäksi terästyypin pokémoneille on tyypillistä loistava puolustus, mikä on siten luonteva ominaisuus myös aarretta vartioivalle otukselle. Erikoiskyky ja moveset vastaavat myös hyvin pokémonin kuvausta ja ulkonäköä. Griphorin signatuuri-isku on tosin hivenen tylsä muistuttaen turhankin paljon Aerial Acea. Normaalityypitys on myös kovin hämmentävä valinta Talon Swoopille! Itse olisin kehitellyt pokémonille jonkinlaisen vartijan statuksesta kielivän hyökkäyksen.

Pokémon:
Design:
Ominaispiirre:
Keskiarvo ===> 1. sija

Ira: Lightphin


klikkaa kuva suuremmaksi!

Nimi: Lightphin
Laji: valodelfiinipokemon
Tyyppi:
Kuvaus: Lightphin, valodelfiinipokemon. Lightphinit asuvat merenpohjalla, mutta niitä näkyy myös merenpinnalla. Lightphin valaisee pimeän merenpohjan lampuillaan. Valo valaisee n. 100m päähän. Ne pystyvät uida 40km tunnissa.
Ominaispiirre: Signatuuri-isku Bubble Shock (Pokemon tekee tavallisia kuplia, mutta kun kuplat osuvat vastustajaan ne "nipistävät" lievästi sitä. Saa 70% todennäköisyydellä halvaantumaan. Power: 75 Type: Water)

Lisätiedot

Erikoiskyky: Lightning Rod / Volt Absorb
Iskut: Thunder Shock (1) Growl, Tail Whip (2) Thunder Wave (3) Bubble (5) Supersonic (7) Water Gun (10) Confuse Ray (15) Charge (17) Electro Ball (22) Disarming Voice (25) Protect (29) Bubble Beam (33) Double Team (38) Thunderbolt (42) Aqua Ring (44) Hyper Voice (50) Hydro Pump (55) Hyper Beam (62) Bubble Shock (68)
Vahvuudet: HP 113, Attack 66, Defense 68, Sp. Atk 86, Sp. Def 88, Speed 127
Paino: 72 kg
Korkeus: 1,87m

Megamuoto:
Tyyppi: Water/Fairy
Erikoiskyky: Pixilate
Vahvuudet: HP 127, Attack 68, Defense 70, Sp. Atk 88, Sp. Def 90, Speed 142
Paino: 74 kg
Korkeus: 1,95m

YP:n kommentti:

Pokémon kaipaa kyllä kipeästi kunnon delfiinipokémonia ja tässä olisi aika varteenotettava ehdotus sille! Designissa tykkään erityisesti Lightphinin lampusta, joka muistuttaa vähän Mareepin evoluutioiden hännänpään palloa ja yhdistää näin delfiinin mielessäni sähköpokémonien "perheeseen" (selkäevässä oleva pallura on ehkä kuitenkin vähän liikaa). Veden ja sähkön tyyppiyhdistelmä sopii siis kivasti Lightphinille! Tyypitystä on hyödynnetty myös hauskalla tavalla pokémonin signatuuri-iskussa, joskin se muistuttaa kuvaukseltaan turhan paljon BubbleBeamia. Megan keijutyyppi toimii myös, sikäli kun delfiinit tunnetaan ystävällisinä ja jopa auttavaisina eläiminä. 40km/h uintinopeus taitaa olla normaalia tavan pullonokkadelfiinille, mutta sähkötyypityksellä varustetulle pokémonmaailman vastineelleen se tuntuu omaan makuuni vähän hitaalta vauhdilta, sillä nopeus vastaa maalla perus autolla köröttelyä kaupungin keskustassa. :'D Meillä on myös jo merenpohjaa valaisevia krottikalapokémoneja, joten vastaava rooli Lightphinilla on ehkä vähän turhaa toistoa. Valodelfiinit olisivat varmasti hyödyksi, vaikka ne viihtyisivätkin vain pintavesissä - Lightphin voisi esimerkiksi olla merenkävijöiden suosiossa valaistessaan mahdolliset kariutumispaikat lampullaan! Pokémonin kuvausta hieman muokkaamalla tästä saisi siis mielestäni oikein toimivan pokémonin!

Pokémon: ½
Design:
Ominaispiirre: ½
Keskiarvo ½ ===> jaettu 3. sija

Momoi: Smoochick

Ulkonäkö:
Smoochickin väritys on samanlainen kuin Smoochumin. Smoochickin kasvot ovat pidentyneet ja muodoltaan ovaalimaiset. Hallitseva kasvojen piirre ovat sen ulkonevat pusuhuulet ja isot 00-malliset silmät pitkillä silmäripsillä. Smoochickilla on myös huomiota herättävä musta tekoluomi sen vasemman silmän alapuolella. Smoochumiin verrattuna Smoochickin kullankeltaiset hiukset ovat kasvaneet viittamaisen pitkiksi pokémonin selkään ja otsatukka kehystää sen neitimäisiä kasvoja.

Smoochickin ruumiinmuoto on keilamainen. Sillä on varsin pitkä kaula ja kapeat hartiat, mutta pyylevöityy sitten ankkamaisesti. Yllään pokémonilla on keltapinkkiraidallinen polviin asti ylettyvä pitkähihainen mekko. Smoochickin raajat ovat varsin pitkät sen muuhun ruumiiseen nähden. Käsissään sillä on valkoiset nelisormiset hansikkaat. Pokémonin kapeat ja pitkät, violetit sääret päätyvät keltaisia räpylöitä muistuttaviin jalkoihin.

Nimi: Smoochick
Laji: jääneitopokémon
Tyyppi:
Kuvaus: Smoochickit asuvat mieluiten jääluolissa muiden pokémonien paitsi lajitoveriensa lähettyvillä. Luonteeltaan ne ovat huomionkipeitä ja katsovat kuvajaistaan usein jään pinnasta.
Ominaispiirre: Mighty Mole – Smoochick irrottaa kauneuspilkkunsa ja vaihtaa sen paikka, mikä hämmentää sen vastustajan.

Lisätiedot

Kehitys: Smoochum (taso 30) -> Smoochick
Iskut: Metronome, Lick (5), Sweet Kiss (8), Hail (11), Sing (15), Heart Stamp (18), Mean Look (21), Fake Tears (25), Ice Punch (28), Luster Purge (35), Psychic (45), Perish Song (50), Blizzard (60)
Paino: 30 kg
Korkeus: 1,2m
Munaryhmä: Humanshape & fairy

YP:n kommentti:

Haha, Jynxin kadoksissa ollut kauniimpi sisarpuoli tulee ja jyrää Jynxin! :--D Itselläni ei ole mitään Jynxiä vastaan, mutta ei Smoochick yhtään hassummalta vaihtoehdolta kuulosta tämän korvaajaksi. Voisin jopa kuvitella, että pokémonfanit yleisesti pitäisivät Smoochikista enemmän. Ulkonäkönsä perusteella Smoochick on nimittäin vähän istuvampi jatko Smoochumille Jynxiin verrattuna (vaikka Jynx joo olikin olemassa ensin), sillä väritys ja kehon rakenne säilyvät suhteellisen samanlaisina. Tykkään, kuinka siitä on tehty itserakas diiva, joka tahtoo olla ympäristönsä kaunein ilmestys eikä siten siedä kilpailua eli lajitovereidensa läsnäoloa. Design-puolesta huokuu myös kivasti tämä diivamaisuus. Jäätyypitystä ei myöskään ole unohdettu pokémonissa, vaan sitä on käytetty nerokkaasti hyödyksi pokémonin pinnallisten piirteiden korostamisessa. Olisin ehkä kuitenkin toivonut jään näkyvän myös jollain tapaa pokémonin ulkoisessa habituksessa, mutta menee se näinkin! Mighty Mole vaikuttaa aivan hulvattomalta erikoiskyvyltä, joskin minua jäi mietityttämään, milloin se oikein aktivoituu? Aina ottelun alussa prokkaava hämmentävä luomitemppu tekisi Smoochikista aika kovan vastustajan.

Pokémon:
Design:
Ominaispiirre: ½
Keskiarvo ===> 2. sija

Perintösijan äänestäminen

Äänestäminen tapahtuu arvostelemalla jokaisen osallistujan fakemon (voittajaa lukuunottamatta) yllä olevan esimerkin mukaisesti lyhyehköjen perusteluiden saattelemana. Kilpailuun osallistuneet eivät luonnollisesti voi arvioida omia luomuksiaan. Voit perustaa arviosi omiin mieltymyksiisi tai pohtia yleisellä tasolla, mikä fakemoneista on kokonaisuutena onnistunein ja kelpaisi Pokémonin laajalle fanikunnalle. Perustelemattomia arviointeja ei lasketa mukaan — älä anna siis ns. kaveriääntä, vaan äänestä fakemonin perusteella.

Äänestys päättynyt! Tulokset alla.

1. LIGHTPHIN       (3.3)
2. BUNICE       (2.8)
3. SMOOCHICK     ½  (2.5)

Äänestäneitä: 2 henkilöä